At være gældsramt

Der kan være mange årsager til, at man stifter gæld. Har du ikke styr på din økonomi, kan det være en stor belastning i din hverdag, og det kan påvirke dit humør og din omverden.

En presset økonomi kan give dig problemer i hverdagen og kan påvirke dig psykisk. Det kan være en belastning at modtage rudekuverter med rykkere, som du ikke har mulighed for at betale eller at modtage opkald fra dine kreditorer og banken, for at få dig til at betale de penge du skylder.

Det kan være svært at skylde penge. Ét er at skylde penge til kreditorer, noget andet er at skylde penge til venner og familie. Det er ekstra svært og gør den dårlige samvittighed endnu større, hvilket ikke gør situationen lettere.

Det er pinligt at have gæld
Er du gældsramt, genkender du nok følelsen af pinlighed overfor dine omgivelser. Man har ofte tendens til at holde sin økonomi tæt til kroppen, da det er en personlig sag, der ikke vedrører andre mennesker. Det kan derfor være et stort psykisk pres, når man lukker problemerne inde i sig selv.

Måske du også oplever, at det er ydmygende at indrømme, at du ikke har styr på din økonomi, og du derfor må bede om hjælp. Men husk, at du ikke er den eneste, der har økonomiske problemer – mere end 230.000 danskere er i samme båd og har også mistet overblikket over, hvordan de skal komme ud af gældsproblemerne. Det første og vigtigste skridt mod en gældsfri fremtid er at erkende dit problem og søge professionel hjælp.

Hvad gør jeg?
For at komme ud af din gæld og dine økonomiske problemer er det vigtigt, at du søger rådgivning, hvis du ikke selv kan overskue din situation. Du skal dog være opmærksom på, at du bliver nødt til at ændre dine vaner for at få økonomisk overskud igen. Det kan være, du kan blive nødt til at flytte til en billigere bolig, tage flere timer på jobbet eller ændre dine forbrugsvaner markant. Det kræver altså ofte en livsstilsændring at komme ud af sin gæld, og det er ikke noget, der er nemt. Men du vil efterfølgende opleve en glæde, når du finder ud af, hvor meget det betyder for dit velværd, at dine økonomiske problemer er løst.

 

 

Foto: Colourbox.com

JEG VIL GERNE KONTAKTES