Gældssanering

Gældssanering er en ordning, som bevilliges gennem skifteretten, hvor din gæld bliver slettet eller nedskrevet til et beløb, du kan betale over en nærmere fastlagt periode. Er det en gæld i forbindelse med en konkurs, er perioden på ca. 3 år.  Din gæld nedskrives til et beløb, der beregnes ud fra din indtægt og din betalingsevne. Der etableres en månedlig afdragsordning, via skifteretten, over en fast årrække.

Det er fordelagtigt for dig at søge gældssanering, hvis du både har betragtelig gæld til det offentlige og til private kreditorer, da en gældssanering vil sidestille din gæld til det offentlige med dine øvrige kreditorer.

For at få gældssanering er det et krav, at du har en uoverskuelig gæld, som du ikke har mulighed for at betale. Det er dog vigtigt, at du har afdraget på din gæld, hvis du har haft mulighed for det. Derudover skal du have en stabil indtægt og afklarede økonomiske forhold.

At få gældssanering er svært, og ca 2/3 bliver afvist. Det er derfor altafgørende at få de relevante faktorer på plads, når der skal søges. Akkord Huset kan hjælpe dig med den rette rådgivning og hjælpe med, at din ansøgning bliver udfyldt korrekt med de rette bilag, da skifteretten kan afvise ansøgningen, hvis ansøgningen ikke er korrekt.

 

 

Foto: Colourbox.com

JEG VIL GERNE KONTAKTES