RKI og Debitor Registret

RKI og Debitor Registret registrerer dårlige betalere, og en registrering dér kan betyde, at du bliver afvist, hvis du fx gerne vil låne penge i banken.

Er jeg registreret?
Her kan du tjekke, om du står registreret i RKI eller Debitor Registret.

Hvorfor er jeg registreret?

For at blive registreret i RKI eller Debitor Registret skal du have modtaget 2 rykkere pr. brev, inden du får den sidste advarsel, hvor du bliver bedt om at betale det, du skylder. Du kan enten blive registreret i RKIs åbne eller lukkede register. Har du en gæld på 200-1.000 kr., står du i det lukkede register, hvor dine oplysninger ikke er offentligt tilgængelige. Har du derimod en gæld over 1.000 kr., står du i det åbne register, hvor alle RKIs kunder kan se, at du står som dårlig betaler.

Konsekvenser som ”dårlig betaler”
Er du registreret i RKI eller Debitor Registret kan det have konsekvenser for dig og din mulighed for at låne penge fremover. Mange virksomheder har mulighed for at se, om du er i de to registre, hvilket fx kan betyde, at banken ikke vil låne dig penge, at mobilselskabet ikke vil have dig som kunde, eller at du ikke kan købe ting på afbetaling.

Dog skal en registrering i RKI eller Debitor Registret ses som noget positivt, da du på den måde ikke har mulighed for at låne flere penge og dermed øge din gæld.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?
Den nemmeste (og bedste) måde at komme ud af RKI eller Debitor Registret er at betale det, du skylder. Gør du det, er det vigtigt, du kontakter firmaet og beder dem om at slette dig i registret. Alternativt bliver du slettet fra registret efter 5 år, såfremt du ikke stifter ny gæld.

 

 

Foto: Colourbox.com

JEG VIL GERNE KONTAKTES