Hjælp, jeg har gæld!

Hjælp jeg har økonomiske problemer og gæld, som er vokset fra mig. Hvad gør jeg?

En del mennesker havner desværre i en situation, hvor gælden er vokset fra dem. De har ikke mulighed for at betale det, som de skylder andre, da gælden er blevet så stor, at det er blevet uoverskueligt at betale den tilbage. Rudekuverter og rykkere kommer med posten og lander i e-boksen.

Kreditorerne rykker for deres tilgodehavende – enten pr. telefon, eller de dukker måske endda op på hjemmeadressen med fogeden. Det er blevet svært – uoverskueligt – at finde vejen ud af gælden.

Hvad gør man så for at komme ovenpå igen? Er det overhovedet muligt?

I de fleste tilfælde er der hjælp at hente, selv om det hele umiddelbart ser sort ud. Du kender måske TV programmet Luksusfælden?

TV programmet handler om, hvordan man hjælper deltagerne i programmet med at få skabt overblik over deres økonomiske situation.

Det du skal gøre, er nogle af de samme ting. Start med det følgende:

  1. Lav et regnskab for det seneste år med dine udgifter og indtægter. Fordel udgiftsposterne på fx bolig, bil, forbrug, mad, børn, husdyr m.v. Kig dine kontoudskrifter igennem for de seneste 12 måneder – hvor er det pengene forsvinder hen?
  2. Læg et budget for det kommende år
  3. Find ud af hvor mange penge der skyldes væk, fordelt på hovedstol og rente
  4. Undersøg om dine gældsposter måtte være forældede, således at kreditor slet ikke kan kræve, at du betaler
  5. Undersøg om der er mulighed for gældsnedsættelse eller gældseftergivelse
  6. Undersøg om du kan få rentenedsættelse eller rentestop
  7. Undersøg om du kan skaffe penge således, at alle dine kreditorer kan få en dividende (nedsat den samlede gæld mod betaling af et mindre beløb)

Det handler om at få skabt overblik over de nuværende og fremtidige indtægter og udgifter, og herefter skal du skabe en dialog med kreditorerne. At ignorere rudekuverterne er en dårlig løsning, og meget dyr i den sidste ende.

Har du mistet overblikket, og er du i tvivl om hvordan overblikket skabes, kan du kontakte Akkord Husets gældsrådgivere. De er erfarne og kan hjælpe dig med at få skabt overblik for dig. Akkord Huset kan kontakte dine kreditorer og vejlede dig om gældssanering og meget mere.  Der lægges en individuel plan for dig og det hele er naturligvis med stor diskretion. Du kan læse mere om gældssanering i vejledningerne på www.domstol.dk.

Få en gratis indledende samtale. Kontakt os her.

 

Foto: Colourbox.com

< Tilbage til listen

JEG VIL GERNE KONTAKTES